divendres, 2 de març del 2007

... vietnamita


Avui, a l'hora de dinar, hem fet una escapadeta a un restaurant vietnamita. És un restaurant que hi ha aprop de l'Hospital Clínic de Barcelona (de fet és enfront de l'hospital :) ).

Només arribar i veure la carta que hi havia fora, algú ja ha exclamat que era un restaurant xinès. Doncs no anava gens errat perquè un cop dins, podíem contemplar com els plats que duien alguns cambrers se solen servir en restaurants xinesos... Així que una mica decebut per aquest fet (a priori, creia que la cuina vietnamita seria diferent) hem entrat al restaurant. La decoració? Us sonen les típiques parets vermelles amb elements daurats? No m'hi he fixat molt, però probablement també hi haurien alguns dracs (i no dic óssos pandes perquè sinó seria exagerat) per allà.

Hi havia dos menús. Un de 8 euros, i un altre que costava prop de 10 euros. El primer tenia postres i beguda, i el segon no tenia postres. Ràpidament he decidit triar el primer menú, així que no he mirat en detall el segon menú, però diria que aquest darrer tenia 3 plats, 1 més que el menú triat.

Quan a la variabilitat del menú, doncs era força elevada, encara que molt similar al que podríem trobar a un restaurant xinès. Jo m'he demanat un número 18 -fideus d'arròs amb curry- i un 26 -pollastre a la pinya-. D'altres tries han estat: rotllets vietnamites, fideus fregits, pollastre a la llimona, vedella amb una salsa picant, pollastre amb gengíbre... Per acompanyar els segons, tots hem triat arròs, encara que també es podia triar pà.

Alguns de la resta de plats que hi havia disponibles a la carta, semblaven més extravagants, més vietnamites, d'altres més usuals quan vas a un xinès.

La meva tria m'ha semblat encertada, ambdós plats m'han agradat. De postres, lychees.

El servei ha estat força ràpid i eficient.

Gustós he pagat els 8 euros...
però he marxat amb el dubte de si aquell menjar pertanyia a la cuina era vietnamita exclusivament, o potser estava influenciada per un país veí que tenen al nord
PD Vietnam es va independitzar de la Xina... l'any 938.

3 comentaris:

Sergi ha dit...

Normal que hagis triat 'pollastre a la pinya', has nascut per pinyero i ho demostres dia rere dia. Felicitats pel primer post del teu blog que he entès, encara que coneixent-te, m'estranya que no l'hagis escrit en vietnamita...

Txari ha dit...

El setembre passat vaig estar a la Xina i vaig anar a un restaurant vietnamita... hi havia diferències en la decoració, però el menjar era similar.

Aquest estiu (si tot va bé) aniré al Vietnam. Ja t'explicaré el que mengen allà, de debò.

Unknown ha dit...

Ja t'ho vem dir l'altre dia. El preu ho diu tot. 8 Euros es Vietnamita :P
Si costés 5 seria xinès. Jojojo